HET PURE
VAN THEE
.

Het liefst kiezen we bij AMBAR voor biologische thee. Toch is bijvoorbeeld onze Tie Kuan Yin nog niet officieel biologisch, momenteel wordt er op het theeveld al biologisch gewerkt maar het duurt enkele jaren om je volgens de regels officieel biologisch te mogen noemen. Op deze manier willen we theevelden in Azië steunen om meer samen te werken met de natuur. Bij AMBAR vinden we de integriteit, intenties en manier van het telen het allerbelangrijkste.

We kiezen specifiek voor thee die op de traditionele manier verwerkt wordt zoals het in Azië al jaren gebeurt. Thee is meer dan enkel een lekker en gezond  drankje. Het is verbonden aan een eeuwenlange traditie met heel wat historische en culturele achtergrond. Zo schuift AMBAR zowel de traditionele Gong Fu Cha methode als de typische Westerse manier van thee zetten naar voren.

TRADITIE
.

DE WERELD IN
EEN KOPJE
.

Camellia Sinensis komt oorspronkelijk uit China maar doorheen de geschiedenis heeft de mens de theeplanten naar overal meegenomen. Hierdoor zijn verschillende manieren van telen en verwerken ontstaan. Daardoor zijn er ontelbare soorten en smaken, specifiek verbonden aan een bepaalde regio of een bepaald land. Bij AMBAR laten we je kennismaken met de verschillende accenten die thee kan leggen.

Naast de smaak en de traditie van thee vinden we ook de gezondheidsvoordelen van thee belangrijk. We werken met 100% ongesuikerde grondstoffen, een ruim arsenaal aan kruiden en bloemen met elk hun eigen voordelen voor het lichaam. Orthodoxe thee afkomstig van de Camellia Sinensin, zowel groene, witte, zwarte als oolong thee, staat bekend om zijn veelvuldig onderzochte gezondheidsvoordelen.

HEALTH
.

Meet Steffi

Mijn eerste kopje groene thee dronk ik toen ik negen jaar was. Mijn mama was een fervent theedrinker, altijd zwarte thee met citroen. Tot ze in een artikel had gelezen over de vele voordelen van groene thee.

Ik herinner me nog heel goed dat eerste kopje, de losse blaadjes met een klein zeefje in een tas. We schonken hem veel te warm op en dus was die eerste tas bijzonder bitter, niet meteen de beste kop van m’n leven. Maar de liefde voor thee was wel geboren.

Ik herinner me nog heel goed dat eerste kopje, de losse blaadjes met een klein zeefje in een tas. We schonken hem veel te warm op en dus was die eerste tas bijzonder bitter, niet meteen de beste kop van m’n leven. Maar de liefde voor thee was wel geboren.

Eén ding is duidelijk; over thee ben je nooit uitgeleerd en ik ben enorm blij dat ik deze ontdekkingen kan delen.